Specificaties

Productspecificaties

Als u aanvullende productinformatie op deze site wenst, mail dan uw vraag. Wij maken de site graag zo compleet mogelijk.

Capaciteiten en afmetingen

DIMENSIONERING Geo Valve®         (wijzigingen voorbehouden)

Geo Valve®

 Onttr.debiet 

[m3/h]

Diameter  x Hoogte  [mm]

Diameter

pompkamer

Aansluiting bovenzijde (binnendraad)

Aansluiting pompzijde   (buitendraad)

 

1 ¼˝

13

60 x 140

110

G 1¼˝

G 1½˝ 

 

28

80 x 190

125

G 2˝

G 2½˝

 

68

110 x 240

160

G 3˝

G 3˝ 

 

130

140 x 290

200

G 4˝

G 5˝

 

280

160 x 330

250

G 5˝

G 6˝

 

             

Hydraulische aansluiting*

 * Voor de hydraulische aansluiting dient rekening te worden gehouden met een diametertoename van ongeveer 25 mm.

Technische specificaties


De GEO VALVE® is zeer corrosiebestendig en kan worden toegepast in chloridehoudend grondwater (zeewater).De GEO VALVE® heeft een huis vervaardigd van hooggelegeerd nikkelbrons. Dit materiaal is ongeveer dubbel zo sterk als rvs. De interne materialen zijn voornamelijk vervaardigd uit rvs316 en POM. De afdichtingen zijn van NBR en de vuilafstrijker is van Polyurethaan.

Ontgassing

Wanneer in het grondwater opgeloste gassen aanwezig zijn is het belangrijk deze gassen in oplossing te houden.
Het vrijkomen van de gassen kan leiden tot een sterke drukverhoging in de infiltratiebron waardoor de installatie niet meer(goed) functioneert. Ook kan het voorkomen dat bij een te lage grondwaterdruk 
chemische reacties optreden waardoor vaste stoffen worden gevormd. De vaste stoffen kunnen de infiltratiebron verstoppen maar kunnen zich ook gemakkelijk afzetten op de diverse onderdelen van de installatie. De levensduur van het systeem wordt hierdoor verkort. De infiltratieklepgeometrie van de GEO VALVE® en de diepte waarop het toestel wordt gemonteerd zorgen ervoor dat ongewenste drukdalingen en hierbij optredende nadelige effecten tot een minimum worden beperkt.

Drukverlies 


De dual plate terugslagklep is een compacte betrouwbare terugslagklep met een zeer lage stromingsweerstand. Het maximale drukverlies over de terugslagklep bedraagt minder dan 1 mwk. Bij de selectie van de GEO VALVE® dient het aangegeven maximale onttrekkingsdebiet niet te worden overschreden. Het injectiedebiet mag ongeveer 50% groter zijn dan het maximale onttrekkingsdebiet.